Salisilik Asit ve Benzoil Peroksit: Akne tedavisi için hangisini kullanmalısınız?

ABONE OL

Salisilik asit nedir?

Salisilik asit hem yüksek oranda keratolitik hem de komolitik olan bir beta hidroksi asittir.

Bu demek oluyor ki, sadece cildin yüzeyindeki ölü cilt hücrelerini eritmekle kalmıyor, aynı zamanda gözeneğe girebiliyor, yağı çözebiliyor ve içindeki akneye neden olan kalıntıları parçalayabiliyor.

Bir başka bonus özelliği, yağda çözülebilir olmasıdır, bu nedenle gözeneklere ulaşmak ve doğrudan çalışmaya başlamak için en yağlı cilt tiplerde bile işe yarayacak olmasıdır.

Benzoil peroksit nedir?

Benzoil peroksit cildin yüzeyindeki bakterileri öldürür ve akne lezyonlarındaki iltihabı da azaltır.

Cildimiz benzoil peroksite tolerans göstermiyor. Bu nedenle, her gün kullansanız bile her zaman etkili olacaktır.

Salisilik asit ve benzoil peroksit arasındaki farklar nelerdir?

Her iki ürün de akne ile savaşan süper kahramanlar olmasına rağmen, farklı akne kaynaklarını hedef alır.

Salisilik asit, aknenin temel nedenlerine odaklanmak için cilt yüzeyinin altında bir eksfoliant olarak çalışır, benzoil peroksit ise yüzeyde kalır.

Benzoil peroksitin ciltte kuruluğa neden olma olasılığı biraz daha yüksektir. Ancak salisilik asitten daha hızlı etki gösterir.

Benzoil peroksit, genellikle bakteriler tarafından kolonize edilen daha enflamatuar akne için tedavi edicidir. Salisilik asit ise siyah noktalarda ve beyaz noktalarda kendisini kanıtlar.

İkisi de akneye karşı oldukça etkilidir ve birini diğerine seçme kararı cilt tipine, bileşen konsantrasyonuna ve kullandığınız ürün türüne dayanmalıdır.

Cildiniz özellikle hassassa veya kuru olma eğilimindeyse, düşük konsantrasyonlu bir salisilik asit tedavisine başlayabilirsiniz.

Aknenize tüm cephelerde saldırmak için her ikisi de düşük konsantrasyonlu şekilde kullanabilirsiniz.

Bununla birlikte, hassas cilt tipleri özellikle birlikte kullanıldığında her iki ürünün konsantrasyonlarına dikkat etmeli ve birini diğerinin üzerine uygulamaktan kaçınmalıdır.

Benzoil peroksitin cilt üzerindeki kurutma etkisine ek olarak, daha yüksek konsantrasyonlar da cildi beyazlatma eğilimi de gösterebilir. Hatta sadece cildiniz değil, değdiği kumaşları bile beyazlatabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir