Kinoalı salata tarifi

  • Çiğ
  • 4 – 6 Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 10 dk (Pişirme Süresi)

Yapımı için malzemeler

Yarım su bardağı kinoa
3 çay bardağı su
2 dal taze soğan
4 çeri domates
1 salatalık
1 havuç
7 yaprak kıvırcık
Bir tutam maydanoz
Bir tutam dereotu
Bir tutam Reyhan, roka
Nar ekşisi
Zeytinyağı
Limon suyu
Tuz

Hazırlanışı

Kinoa, çok fazla lif oranına sahip olmasıyla birlikte et kadar proteinli bir besin üstelik glutensiz. Salatayla da buluşunca lezzetine doyum olmuyor. Peki, kinoa ile besleyici ve tok tutan salata hazırlamaya ne dersiniz? İşte kinoalı salata tarifi… 

Birinci adım: Kinoayı küçük bir kaba alıp üzerini geçinceye kadar su ilave edin.

İkinci adım: Yarım saat suda bekletin.

Üçüncü adım: Suyunu süzüp bir tencereye alıp, üzerine 3 çay bardağı kadar su ilave edip, yumuşayıncaya kadar haşlayın.

Dördüncü adım: Haşlanan kinoanın fazla suyunu süzün ve soğumaya bırakın.

Beşinci adım: Yeşillikleri bol suda yıkayıp kurulayın.Ardından ince ince doğrayın.

Altıncı adım: Salatalığı küçük küpler halinde doğrayın.Havucu rendeleyip, çeri domateslerinin her birini 4 parçaya bölün.

Yedinci adım: Tüm salata malzemelerini derin bir kaseye aktarıp üzerine soğuyan kinoayı ekleyin.

Son adım: Ayrı bir kasede hazırladığınız zeytinyağı,tuz,limon suyu, ve nar ekşisini karıştırıp salatanın üzerine ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir