Kolay kısır tarifi – Kısır nasıl yapılır?

  • Çiğ
  • 4 – 6 Kişilik
  • 10 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk (Pişirme Süresi)

Yapımı için malzemeler

1 bardak ince bulgur
5 yaprak marul
1 demet maydanoz
5 taze soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
Nar ekşisi
Karabiber, pul biber, kimyon, tuz
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası

Hazırlanışı

Herkes kısır yapabilir ama herkes orjinal kısır yapamaz. Altın günlerinin vazgeçilmezi olan kolay ve orjinal kısır tarifi için haberimizi okumaya devam edin. Sade, kolay ve orjinal kısır tarifini evde yapmanız oldukça basit! Beş çayının yıldızı olan kolay kısır tarifini hiç uzatmadan açıklıyoruz. Peki, kısır nasıl yapılır? İşte kolay, sade, orjinal ve en lezzetli kısır tarifi…

Kolay ve orjinal kısır yapımı:

Birinci adım: İnce bulguru, çekecek kadar sıcak suyla ıslatın. Kapağını kapatıp 5 dakika kadar bekletin.

İkinci adım: Bulgurun içerisine salça, zeytinyağı, nar ekşisi ve baharatları ekleyip iyice karıştırın.

Üçüncü adım: Yeşillikleri de ince ince kıyıp ilave ettikten sonra karıştırmaya devam edin.

Afiyet olsun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir